Najavljujemo: 2. Međunarodni košarkaški kup Kraljevskog grada

U povodu manifestacije Dani općine Jajce, u periodu od 17. do 19. februara, u organizaciji Košarkaškog kluba “Vodopad” iz Jajca, održat će se 2. Međunarodni košarkaški kup Kraljevskog grada za dječake rođene 2003. godine.

 

Ovogodišnji turnir, za razliku od prošlog, nosi epitet „međunarodni“ što ga sasvim sigurno svrstava među najbolje i najjače turnire u BiH.

Na jednom mjestu, kroz trodnevno druženje, gledaoci i ljubitelji košarke će imati priliku da vide preko 130 najtalentovanijih dječaka, koji će pokazati ono što najbolje znaju kada je košarka u pitanju.

Iz godine u godinu, želja ljudi u Košarkaškom klubu “Vodopad” Jajce jeste pružiti priliku, kako djeci da se takmiče i igraju sa najboljima, tako i jajačkoj publici da gledaju najbolje ekipe iz BiH i regiona.

Za razliku od prošlogodišnjeg turnira, gdje smo imali priliku gledati 4 ekipe, ovaj put učešće na turniru je uzelo 8 ekipa iz 4 države i 6 gradova i to: OKK Spars Sarajevo, ŠK Dražen Petrović Šibenik, KK Radnički 1950 Kragujevac, KK Koš Sarajevo, KK Dubrava Zagreb, KK Budućnost Podgorica, KK Cibona Zagreb i domaćin, KK Vodopad Jajce.

Otvaranje turnira je u petak, 17.februara/veljače 2017. godine u 20 sati utakmicom između domaćina KK Vodopad Jajce i KK Cibona Zagreb.