ČESTITAMO!!! Dora Ćosić – državna prvakinja!

Vitez ima državnu kadetsku prvakinju! Dora Ćosić u Vitez donijela tri medalje!

Protekli vikend bio je rezerviran za državno kadetsko prvenstvo, koje se igralo u Ilijašu.
Prvog dana igrali su se kvalifikacijski susreti, a samo najuspješniji nastavili su natjecanje sutradan u borbi za odličja.
Kako je ovo prvenstvo za većinu kadeta i kadetkinja iz STK “cm” iz Viteza u sezoni 2017/2018 i posljednje, nastupili su s 8 kadeta i 4 kadetkinje.
Iako ih je u nedjelju predstavljala samo jedna igračica, u Klubu su prikazanom igrom i zalaganjem jako zadovoljni, što im, kako ističu, daje nadu u još bolje rezultate sljedeće sezone.


Dora Ćosić je za nedjelju osigurala nastupe u sve tri pojedinačne kategorije.
Odlično odrađene trenerske pripreme s trenerima Ivanom Bobašem i Igorom Stjepićem i tempirana forma, pokazali su da je Dora odličja zaradila u svojoj dvorani, a samo ih pokupila u Ilijašu.


Krenimo redom. U mješovitim parovima s kolegom Vladimirom Pandurevićem iz STK “Banja Luka”, nakon dramatičnog meča i poraza u polufinalnom susretu od para Gnjatić-Šimunović, Dora je osvojila 3. mjesto i brončano odličje.
U parovima s kolegicom Džanom Biogradlić iz STK “Spin 2012” Sarajevo, nakon pobjede u polufinalu protiv para iz STK “Bugojno”, u finalu su pobijedile prve nositeljice Gnjatić-Mešetović 3:1 u setovima i osvojile 1. mjesto i zlatno odličje.

U pojedinačnom dijelu startalo se od 1/4 finala. Dora bilježi pobjedu od 3:1 protiv sportske rivalke i dobre prijateljice Eme Lovrić iz Tuzle, te osigurava nastup u polufinalu i dvoboj protiv 2. nositeljice i državne prvakinje Harise Mešetović iz STK “Hašim Spahić” Ilijaš.
Koncentriranom i vrlo dobrom igrom, Dora uspijeva ostvariti pobjedu 3:1 u setovima i boriti se za najsjajnije odličje.
U finalu, dvoboj protiv 1. nositeljice Marije Gnjatić iz STK “Prijedor”. Prvi set, uz dosta ujednačenosti, ipak na kraju pripada našoj Dori, koja je briljantnom igrom u naredna dva seta odagnala “sve sumnje”, te STK “cm” iz Viteza s ponosom može reći: “Imamo NOVU državnu prvakinju u kategoriji kadetkinja!”